байерн

Звездите на „Байерн“ продължават азиатското си турне. При втората им спирка, в Сингапур, те ще трябва да спазват строги прави, които граничат с абсурда.

На Томас Мюлер и компания най-категорично им беше забранено да дъвчат дъвки, като интересното е, че консумацията на дъвки е забранена на цялата територия на Сингапур и дори внос не се допуска, съобщава “Билд”. Законът е в сила от 1992-ра година, като според повечето туристически агенции целта е намаляване на замърсяването и поддържане на обществените пространства чисти.

Сингапур е град-държава, чието население расте много бързо и заради раждаемост, и заради наплива от емигранти от бедни азиатски страни. Изключение се прави за тези граждани, на които се налага да използват дъвка поради здравословен проблем. Тогава жителите на Сингапур могат да я получат само с рецепта в аптеките.

Освен това обаче

футболисти на „Байерн“ трябва да внимават

и да не пушат на публични места, тъй като това също е строго забранено в най-малката държава в Азия и може да доведе до глоба от няколко хиляди евро.

Нещо, което вероятно е малко значимо за гостите от Мюнхен, е забраната за употреба на алкохол. Според законите в Сингапур алкохолът не може да се консумира по улиците на Сингапур между 23:30 и 7:00 сутринта.

Също така са им отправили предупреждение, че по време на разходките из града могат да бъдат уличени в замърсяване на околната среда и да отнесат глоби.

В първия си мач там баварският гранд победи Ливърпул с 4:3.

Още спортни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук