Лионел Меси
на снимката: Лионел Меси

Голямата звезда на „Барселона“ Лионел Меси за първи път призна открито, че през 2017 година е искал да напусне клуба, в който е от началото на кариерата си. Преди три години аржентинският национал имаше проблеми с данъчните власти на Испания, което го е накарало да мисли за продължение на кариерата си в друга страна.

„По това време с цялата тази каша с хазната, исках да напусна, не за да си тръгна от Барселона, а за да си тръгна от Испания. Чувствах, че се отнасят към мен несправедливо и не исках да оставам повече. Никога обаче не получих официална оферта, защото всички знаят, че искам да играя за Барселона“, коментира 32-годишният Меси в интервю за RAC1.

„Това беше много труден период за мен и семейството ми, защото хората не знаят какво точно се случваше. Всичко беше тежко, но е по-добре, че се случи, когато децата ми още бяха твърде малки, за да разбират“, допълни шесткратният носител на Златната топка.

„Днес вече мисля за завършване на кариерата тук. Особено заради начина, по който се чувствам в този клуб, както и заради това как се чувства семейството ми в този град“, завърши Меси.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!