Наско Сираков
На снимката: Наско Сираков

Ръководството на „Левски“ ще изпрати акциите на клуба обратно в Дубай, където Васил Божков и официалният собственик Георги Попов се укриват от българските власти, съобщава „Дарик“.

Миналата седмица Божков джироса акциите на премиера Бойко Борисов, който обаче отказа да ги вземе и в крайна сметка те бяха предадени на изпълнителния директор на „сините“ Павел Колев, който обяви, че ще съхранява ценните книжа в клубната каса на стадион „Георги Аспарухов“.

Днес Божков обяви, че ще изпълни желанието на феновете на тима и ще даде мажоритарния дял акции на голмайстор номер 1 в историята на клуба Наско Сираков, който изрази желание да ги вземе. За да се случи това, Георги Попов трябва да направи ново джиросване, с което да прехвърли собствеността на своя дял от 86.6 процента от акциите на Сираков. За целта документите ще бъдат изпратени в Дубай, където да се направи новото прехвърляне, и след това ще бъдат върнати в България, за да ги получи Сираков.

Докато всичко това стане официално, от клуба и Сираков няма да коментират ситуацията. По-рано днес бившият национал благодари на Божков и Попов за тяхното решение.

„Прочетох изявлението на г-н Божков и неговото решение да получа акциите на „ПФК Левски”. Изказвам своите благодарности към многобройните ни фенове, към всички левскари, към моите верни приятели и съмишленици за мощната подкрепа, която получих след обявяване на решението ми, че съм готов да получа акциите. Също така изказвам своите благодарности към г-н Божков и г-н Попов!“, каза Сираков чрез официалния сайт на „Левски“.

Той бе посочен като първо предпочитание на феновете на клуба за нов главен акционер в онлайн анкета, организирана от Васил Божков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!