Борисов кметове общини

14 милиона лева отпусна правителството на днешното си редовно заседание за ремонти и инфраструктурни проекти в 10 общини. Част от парите ще отидат и за изграждането на нов учебно-изследователски корпус в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Последното мащабна раздаване на пари бе преди месец. Тогава кабинетът отпусна 8,7 млн. лв. за осем общини.

 

„Подпомагаме всички населени места в България, не делим хората, нито кметовете на наши и ваши“. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред събралите се кметове, издигнати от различни политически партии.

Премиерът посочи, че правителството поставя акцент в работата си върху малките населени места, за да останат хората да живеят в тях.

Премиерът Борисов посочи, че вчера лично се е уверил в забележителния напредък по изграждането на автомагистралата, която е с огромни мащаби.

„От това, което видях вчера по време на огледа на „Хемус“, съм голям оптимист. Мостовете са много напреднали. Ще видите след 2 години разликата за Севера и Северозапада. Много усилено се строи и Ботевград-Мездра“, каза още  Борисов.

Кои общини са подпомогнати?

Финансова подкрепа в размер на 10,5 милиона лева от правителството днес получиха общините Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе.

Отделно по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и кабинетът подпомогна община Панагюрище с 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна.

С осигурените 450 000 лева община Аксаково ще доизгради многофункционална сграда за обществено обслужване в село Изворско.

Правителството осигури 1 млн. лева за ремонт на улична и пътна мрежа на територията на община Враца.

Община Сливница получава от кабинета 3,6 млн. лева, с които ще се извърши реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа в село Алдомировци.

Правителството подкрепи община Велинград с 1,2 млн. лева за ремонт на уличната мрежа в града и в село Света Петка.

1,5 млн. лева се предоставят на пернишкото село Драгичево за основен ремонт на водопровод.

С осигурени 410 000 лева Община Пордим ще извърши реконструкция и обзавеждане на читалището в село Каменец.

Правителството отпусна 800 000 за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на село Нови хан.

В хода на редовното си заседание Министерският съвет одобри 1 млн. лева за Русенския университет „Ангел Кънчев“. С парите ще се изгради нов учебно-изследователски корпус.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!