караулка, МВР, КПП

От полунощ днес бяха премахнати КПП-та, които болезнено напомниха за времето на комунизма. когато във всеки областен град и на изхода, и на входа имаше проверки на милицията. Целта на КПП-та и в миналото, и сега бе да респектират гражданина, че милицията го наблюдава.

30 години демокрация не бяха достатъчни на МВР да ги махне и още могат да се видят навсякъде в страната, включително и в центъра на София.

Всеки европеец, дошъл в България, се удивява на това „явление”, тъй като в нито една друга европейска държава няма подобни съоръжения.

караулка, МВР, КПП

И коронавирусът отново вдъхна живот на тази комунистическа носталгия по КПП-та и премахването им сега е идеален повод държавата изобщо да изрине тези ръждясали милиционерски съоръжения и да заприличаме на истинска европейска страна.

Само че подобни идеи се възприемат като ерес и днешната полиция не си дава ръждясалите будки. Въпреки че живеем в демократично и свободно общество, все още властта изпитва нужда да следи гражданите.

караулка, МВР, КПП

Надяваме се с настъпването на летния сезон слънцето все повече да трепе вируса и да отпаднат и последните милиционерски ограничителни мерки, от които не се забелязва друг резултат, освен тормозенето на хората.

Сега е идеалният момент ръждясалите будки да бъдат разрушени и да се отървем и от последните призраци на комунизма.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!