На снимката: Проф. Велислав Минеков

Извеждането на ГЕРБ от НДК да започне в петък, 10 декември е решен министърът на културата проф. Велислав Минеков. Партията от години обитава два етажа от сградата.

„Продължаваме със същите усилия. Аз не съм забравил. Ще настоявам още в петък да започнем действия за тяхното преместване, тоест до края на седмицата. Нямам повече време за губене, подчерта проф. Минеков в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“

Той нарече „плячкосване“ ползването на двата етажа и разказа подробности около него:

„Има много един интересен термин по време на плячкосването на тези два етажа, защото това е плячкосване – превзети с абордаж. Нарича се „отпаднала необходимост“, каза той.

Интересно е, че пръв пише за тази „отпаднала необходимост“ тогавашният министър Плевнелиев, все още министър. И има много смешно обяснение, с което се обяснява, че щом като НДК ги дава под наем, значи те са им в повече и са излишни. Представете си, че давате ваш апартамент под наем и дойде държавата да ви го прибере, защото имате повече, отколкото ви е нужно.

След това Данаил Кирилов като областен управител присвоява тези два етажа.

Крайно време е да си намерят имот. На мен ми се струва, че партия ГЕРБ вече също е с отпаднала необходимост. Спокойно могат да потърсят нещо по-човешко като размер, където да си плащат“, каза служебният министър на културата.

Тома Биков от ГЕРБ коментира плановете на Минеков с думите, че ГЕРБ е втората политическа сила, не дължи никакви суми на държавата за централата си за разлика от други партии. „Той ще се сблъска челно със стена“, предупреди Биков. Това било най-неподходящото нещо, което една власт можела да направи.

Намерението идва в същия ден, когато официте на в. Труд бяха запечантани заради неплащане на данъци в размер от 130 хиляди лева за пет години назад. От партия ГЕРБ организираха протест срещу затварянето и призоваха темата да влезе спешно в дневния ред на парламента. 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук