Крум Зарков
На снимката: Крум Зарков

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков заяви, че продължава да иска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Пред журналисти Зарков припомни днес, че това е заради цялостното поведение на Гешев, но не намира основания за нова процедура след интервюто на главния прокурор преди дни, в което Гешев заяви, че по делото „КТБ“ инициалите ДП можели да значат „държавно предприятие“.

Крум Зарков каза, че имат различия с Гешев за това какво е главният прокурор и какво трябва да прави, както и че намира неприемливо цялостното му поведение.

„Нова преписка за неговото отстраняване съм готов да направя във всеки един момент, в който има сериозни основания“, коментира служебният министър.

„Юридически не мога да искам пернишкият прокурор Бисер Михайлов да носи отговорност за действията на сина си, макар да не приемам поведението и на бащата, и на сина“, коментира министър Зарков случая със Васил Михайлов, син на прокурора Бисер Михайлов от Перник. Преди дни стана ясно, че Васил Михайлов, който си позволи да напуска дома си и да иде на дискотека, когато бе под домашен арест заради нанесен побой и дори носеше електронна гривна.

„По същия начин не приемам поведението на Гешев и комуникационната стратегия да се поставя в центъра на политическия живот и да се оплаква от това, но това не са основания за търсене на дисциплинарна отговорност“, каза още Зарков.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук