Волен Сидеров
на снимката: Волен Сидеров

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров влезе днес в сградата на „Електрохолд България“, недоволен от факта, че електрозахранването на партийната му телевизия „Алфа“ било преустановено, след неизплатени задължения от страна на телевизията.

„В навечерието на готвеното национално предателство от партиите в парламента за въвличането ни във война и в разрез с конституционните права на българите за достъп до информация – чуждата корпорация ЧЕЗ (б.р. а всъщност „Електрохолд“, която е новият доставчик на ток в Западна България, след като купи българския бизнес на чешката ЧЕЗ) спря излъчването на медията ни“, се казва в съобщение на страницата на „Алфа ТВ“, изписано изцяло с главни букви и публикувано вчера в 21:10 часа. Под национално предателство се има предвид решението, което парламентът взе днес – да изпратим оръжие на Украйна.

Телевизия „Алфа“ нарича спирането на тока си „репресия“ и се заканва, че „гласът на истината няма да бъде заглушен“.

Днес „Алфа тв“ излъчи на живо във Фейсбук опита на Сидеров да се срещне с ръководството на компанията „Електрохолд“ и да потърси сметка защо токът на партийната телевизия е спрян.

От видеото се разбира, че електрозахранването на телевизията и съответно излъчването е спряно вчера поради неплатени сметки. Според Сидеров обаче това е нарушение на Закона за радиото и телевизията. По думите му „ако те имат претенции и кажат „не сте си платили тока“, това не е повод да спират телевизия“.

„Не може да има икономически причини за спиране и цензуриране, на която и да е медия“, смята Сидеров. „Дори и фирмата да има претенции за платени сметки или неплатени сметки, те нямат право да спират телевизията“, казва още лидерът на „Атака“ във видеото. Не става ясно дали дружеството по някакъв начин е спряло телевизията, или просто е спряло подаването на ток заради неплатените сметки.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук