такси за хазарт
На снимката: Служебният министър по финансите - Асен Василев

57.1 млн. лева ще струва подготовката на парламентарните избори на 11 юли, съобщи след днешното заседание на Министерски съвет министърът на финансите Асен Василев.

На днешното си извънредно заседание служебният кабинет прие план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

Одобрени са и допълнителни средства в размер на 11.1 млн. лв в случай, че епидемиолигичната обстановка продължи по време на изборите. Ако не продължи, тази сума няма да бъде необходима, заяви министърът.

След провеждане на обществената поръчка за доставка на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталиран приложен и системен софтуер, ще бъдат осигурени необходимите допълнителни разходи за целта по бюджета на Централната избирателна комисия по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси, каза Василев.

След като ЦИК прецени дали видеонаблюдение ще има сега или от следващите редовни избори, МФ има готовност да обезпечи и видеонаблюдението, добави министърът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук