Мира Добрева

„Аз ще се ваксинирам, след като антителата в организма ми намалеят“. Това заяви телевизионната водеща Мира Добрева в специално интервю за „Дебати.бг“.  Тя разказа, че по време на коледните пости е заболяла от коронавирус.

Разбрала е, че боледува от заразата още първия ден, когато е загубила обонянието си. Критични при нея са били от четвъртия до десетия ден на болестта. На шестия ден е посетила болница заради силен задух.

„И все пак смея да твърдя, че леко минах през заразата. В коридорите на „Пирогов“ видях много по-тежки случаи от моя“, сподели телевизионерката.

„На никого не препоръчвам да мине през тази болест, тя е непоносима, кошмарна е“,

признава водещата от БНТ. Затова тя призовава всеки българин, който има възможност, да се подложи на ваксинация.

„За момента заради преболедуването на коронавируса съм образувала стабилно количество антитела в организма си, но искам да кажа на всички непреболедували, че вирусът не е никак безобиден и не бива да се подценява“, категорична е Добрева.

По нейни думи предстоящата трета вълна в България ще е най-тежката до момента. Водещата настоява, че щамът, който я е поразил нея няма нищо общо със симптомите на настоящия така наречен бразилски вирус.

„Консултирах се с лекари за симптомите, защото в момента майка ми е болна, боли я кожата и главоболието й е непоносимо“, обяснява водещата. Тя сподели, че по време на нейното боледуване не е имала болежки по кожата на тялото.

„Сигурна съм, че в настоящия момент има много нуждаещи се да получат ваксина. Аз все още имам антитела, затова ще изчакам. Но веднага щом показателите ми намалеят, ще си запазя ред в информационния сайт и ще подам заявление, че желая да се ваксинирам“, настоява водещата.

Цялото интервю с Мира Добрева четете утре в „Дебати.бг“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!