Мирела Иванова
на снимката: Поетесата Мирела Иванова

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг голямата българска поетеса Мирела Иванова разказа за творческите си успехи, участта на поета и силата на свободата на словото. Тя бе категорична, че това е най-големият подарък, който страната ни получава след промените през 1989 г., но същевременно е и голяма отговорност.

„Свободата на словото е много голяма и непосилна за всекиго отговорност. Тя не е разграден двор, не е мегдан, на който да се изтъпаниш и да псуваш наляво и надясно, да ругаеш и да обиждаш. Тя е едно изключително на всеки един поотделно и на всички нас, което трябва да се пази с много мисъл и с много любов.”

Според Иванова да си поет е много трудно – това е изживяване, което те взривява, но същевременно те преподрежда и променя вътрешния ти свят.

Последната й стихосбирка „СЕДЕМ. Стихотворения (с) биографии”, която беше издадена тази пролет от издателска къща „Хермес”, стана любима на българските читатели и получи три големи награди – Литературната награда на София, Наградата на НДК и литературен клуб „Перото” и наградата „Николай Кънчев”.

Иванова участва и в едно от най-големите литературни събития на годината – Международния литературен фестивал. Тази вечер в 18:00 часа в НДК всички нейни читатели ще могат да се срещнат и да разговарят с нея, както и да получат автограф от поетесата.

Цялото интервю с Мирела Иванова очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук