Митко Щерев
Митко Щерев

Митко Щерев възроди песента си „Осъдени души“, научи „Дебати.бг“. Филмовият композитор на миналия век Щерев създъде кавър на една от най-емблематичните си песни „Осъдени души“. Маестрото записа нова версия на любимия на няколко поколения шлагер, изпълняван от Лили Иванова в оригинал, с младата певица Антония Маркова. Тя е солистка на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България.

Митко Щерев за своя проект

„След кавъра на „Хризантеми“ сега Ви предлагам новата версия на песента „Осъдени души“. Всъщност, песен във филма „Осъдени души“ никога не е имало“, издава маестрото. Няколко месеца след филмовата премиера през 1975 г. оркестровата версия от филма оглавява единствената класация по това време за поп песни в БНР. Парчето се задържа на челната позиция цели три седмици.  „Тогава Иля Велчев написа тези уникални стихове и така темата от филма се превърна в песен“, спомня си Митко Щерев. Той признава, че не цели с кавъра на песента да предизвиква фурор, а да й придаде актуално и модерно звучене. Благодарен е на младата изпълнителка  Антония Маркова се се е съгласила да участва в проекта. Признателен е и на Цветан Недялков, който изсвири на китара, и на Теодор Янков, поел аранжимента на песента.

Антония Маркова замени Лили Иванова

Младата вокалистка на армейския ансамбъл Антония Маркова заменя Лили Иванова в изпълението на кавър версията на песента „Осъдени души“. За участието си в проекта тя казва: „Имах честта и доверието да бъда поканена от великия Митко Щерев да участвам като вокалист. Композиторът дава нов живот и различен прочит на много от неувяхващите си произведения. Благодаря му сърдечно, че избра мен, за да представя новия вариант на легендарната и много любима за мен “Осъдени души”. Нямам претенциите да се състезавам и да бъда сравнявана с единствената и неповторима Лили Иванова! С цялото ми възхищение към нея, искам само да кажа, че съм изключително щастлива и горда, че ми е дадена възможността да изпея за всички вас тази песен!“

Тя призна, че за нея е било удоволствие да работи с професионалисти като поета Иля Велчев, китариста Цветан Недялков, барабаниста  Теодор Янков, които са част от новия кавър на „Осъдени души“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук