паметник на Съветската армия

„В отговор на питането ни ПСА (паметника на Съветската армия в София) с Мартин Димитров разбираме, че Москва, чрез посланика си у нас, е поискала да финансира „ремонта“ на паметника на съветската армия, в замяна на което да й бъде прехвърлен същият, ведно с прилежащия парцел за безвъзмездно ползване“. За това алармира юристът и бивш депутат Петър Славов във Фейсбук.

Той прилага и документи по казуса със скандалното искане на прехвърляне на парцел в Борисовата градина.

Най-тъжното е, както се вижда от приложените документи, които получихме в отговор по наше запитване по ЗДОИ No. РСЦ21-ЕВ00-295/4.10.2021г. до район „Средец“, предишният областен управител от „жипковото“ управление направо е подготвял прехвърляне на собственост върху имот – вписване в кадастъра, комуникация със съответните министерства и взаимодействие с ДАГ на Столична община и пр.. и в заключение е предложил да се уважи искането и „да се предостави безсрочното и безвъзмездно право на ползване на Руската федерация“

Славов се възмущава защо предишната власт е премълчала за това искане на Москва и е държала българските граждани в неведение за тези практически териториални претенции.

Примомняме, че миналата седмица Трайчо Трайков пръв алармира, че областната администрация на София е задвижила процедура за ремонта на Паметника на съветската армия в центъра на столицата на стойност 390 хиляди лева и тези средства трябва да дойдат от държавния бюджет.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук