паметник на Съветската армия

Областната администрация на София е задвижила процедура за ремонта на Паметника на съветската армия в центъра на столицата. Процедурата е на стойност 390 хиляди лева и тези средства трябва да дойдат от държавния бюджет, обяви кметът на район Средец Трайчо Трайков във „Фейсбук“

Предизвикващият много противоречия паметник се  „намира в недобро конструктивно състояние и в момента Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 хил лв от държавния бюджет, за да го ремонтира. Помолили са и общинския строителен контрол към СО да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид“, заявява Трайчо Трайков.

„Бих искал да помоля гражданите и гостите на София, които посещават Княжеската градина, да избягват големия монумент, построен през 1954 г от обявения за престъпен комунистически режим, в прослава на окупационната армия на СССР („Паметник на съветската армия“). Същият се намира в недобро конструктивно състояние“, гласи постът на кмета на „Средец“.

По думите му кореспонденция по състоянието на монумента върви от години и Областната администрация е отговорна ако стане някоя злополука. Призовава и сегашният областен управител Митко Михайлов да предприеме някакво действие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук