Снимка: Fubar News

Странни на вид мъртви страшилища са намирани многократно през вековете, а през последните десетилетия, когато медиите разпространяват новини глобално, тези случаи изглеждат още по-многобройни. Голяма част от находките остават необяснени от учените, а някои изчезват обратно в морето /или в някоя частна сбирка/ преди специалистите да се запознаят с тях.

Има периоди обаче, в които наблюдаваме истински вълни от такива случаи. В началото на годината само за седмица световните медии публикуваха новини и снимки на поне три страшно изглеждащи същества, които науката не може да идентифицира.

Чупакабра от Северна Каролина

Ужасяващо същество без очи, но с големи зъби и странна форма на тялото /това, което е останало от него/ бе открито изхвърлено на плажа край Чарлстън, Северна Каролина, САЩ. Намерила го е Ерика Константайн, която разхождала кучето си в парка наблизо.

Снимка: Pen News/Erika Constantine
Снимка: Pen News/Erika Constantine
Снимка: Pen News/Erika Constantine
Снимка: Pen News/Erika Constantine

Животното е с големината на куче и изглежда, че има нещо като перка, което се подава от гърба му. За това какво представлява има най-различни предположения, между които и че става дума за легендарния звяр чупакабра, за който има планина от сведения, но не и сигурно доказателство. Г-жа Константайн е изпратила заснетите от нея кадри до професор от колежа в Чарлстън, но все още чака отговор.

Слепият зъбат звяр от Мексико

Странно и страшно изглеждащо същество бе изхвърлено на брега на Мексико. Тялото е в много добро състояние и дава възможност да се видят всички особености. То също няма очи, въпреки че по форма на главата прилича на делфин, и има уста, пълна с остри зъби. Приликата с делфина се изчерпва дотук, тъй като безокото чудовище има опашка като на змиорка и не се виждат плавници.

Снимка: CEN/@documentalnayarit

Предположението за него е, че става дума за звяр, който живее на голяма дълбочина, където тъмнината прави очите непригодни. Тази хипотеза се подкрепя и от факта, че съществото е изхвърлено на брега близо до морска зона с дълбочина повече от 1 000 метра, близо до Пуерто Валарта. В този случай обаче остава неясно как страшилището е изхвърлено на брега от такава дълбочина.

Снимка: CEN/@documentalnayarit

Предположенията са малко нагласени, но не и неопровержими – възможно е да става дума за някакъв подвид на змиорка на Морей, или просто за мутация на такава, при която няма развити очи. Случаят остава засега отворен.

Рогатото чудовище от Шотландия

Скелет от загадъчно същество бе изхвърлен на брега на Шотландия, близо до Абърдийн, след като морската буря „Сиара“ удари страната. Впечатляващият звяр, намерен след края на бурята, озадачи учените и предизвика вълна от предположения в социалните мрежи.

Снимка: Fubar News

Някои потребители в социалните мрежи смятат, че скелетът е на делфин, други на косатка, а „рогата“ отпред наведоха трети на мисълта за дългоопашата акула /alopias vulpinus/, за която се знаело, че навлиза във водите край Британия, макар че не става ясно каква е връзката с рогата.

Морските биолози обаче са резервирани към предположенията и остават озадачени от находката.

Горните три случая са регистрирани в продължение на няколко дни, ето още някои странни същества, намерени в последно време.

Малкото Неси

Джеф Удрън, който карал лодка със сина си край брега на Джорджия през март миналата година, откри труп на дълго около метър и половина същество, което прилича силно на описанията на очевидците за външния вид на Лохнеското чудовище. Той първо помислил, че става дума за труп на тюлен, но при близък оглед бърдо променил мнението си.

Снимка: Джеф Уорън

Когато казал за откритието на местни хора, човекът установил, че то не ги учудва, защото вече съществувала местна легенда за така изглеждащо чудовище, което те наричали Алтахама или Алти.

Косматият труп от Филипините

През 2018 година във Филипините бе открит безформен труп с бяла козина. Местните хора не познават такъв животински вид и възприеха находката като предзнаменование за нещастия и катаклизми.

Снимка: jqknews.com

Трябва да се отбележи, че трупове с дълга гъста козина са откривани през миналия век многократно в различни части от света, а има и още по-старо свидетелство от Норвегия, при което цяло селища е видяло подобно рунтаво същество  животно живо във водите край фиорда им.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук