Виталий Мутко
Виталий Мутко

Президентът на Руската футболна федерация Виталий Мутко напусна своя пост. Той получи доживотна забрана за Олимпийските игри след допинг скандала с руските спортисти, като напускането му на федерацията не е изненада, след като през миналата година Мутко обяви, че ще се оттегли от Руската футболна федерация, да се концентрира върху ролята си на заместник министър-председател.

„Виталий Мутко напуска поста на президент на Руската футболна федерация“, съобщи организацията на своя „Туитър“ акаунт.

Позицията ще бъде временно заета от Сергей Прядкин, президента на Руската Премиер лига, съобщи в Туитър членът на комитета на Руската футболна федерация Игор Лебедев. Миналият декември Мутко подаде оставка като президент Руския организационен комитет за Световното първенство в Русия през 2018.

Мутко, който бе министър на спорта по време предишните Зимни олимпийски игри, на които домакин бе Русия, напусна своя президентски пост. Той отрече да е участвал в допинг схеми. На руснака му бе забранено да участва в Съвета на ФИФА, където той имаше място от 2009 година. Участието му бе блокирано заради опасения от конфликт на интереси с неговата правителствена роля.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук