До преди няколко седмици, десетки служители на МВР охраняваха антиправителствените протести, премахваха палатковите им лагери по команда и биеха невинни младежи. Днес обаче и самите служители на реда ще опънат палатков лагер пред сградата на парламента, за да изразят недоволството си от ниските си заплати.

Протестът е организиран от Синдиката на МВР. Освен палатки, пред Народното събрание ще има и изложба.

Полицаите не са съгласни  с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

От синдикалната федерация на служителите не изключват и организирането на нов национален протест.

Палатковият лагер и изложбата ще останат до края на седмицата пред сградата на парламента. В същото време синдикатите в МВР призоваха служителите да се събират пред управленията на полицията в цялата страна.

Валентин Попов – лидер на синдикалната федерация, каза, че лагера в София ще остане до края на седмицата.

„Освен това сме се обърнали към нашите структури по места – нашите членове, пък и не само нашите членове, да изразят мнението си по въпроса и позиция с много кратка поява, в порядъка на минути, пред служебни сгради на министерството в обедните почивки или при смяна на дежурните смени, като в рамките на минута или по-малко от минути светлинни и звукови сигнали на служебни автомобили“, каза той.

От синдиката на служителите са категорични, че ако не се стигне до споразумение, ще има и тяхна реакция

„Ще започнем организацията на следващ национален протест. Надявам се да намери някакво решение проблемът, който изникна в края на миналата седмица, защото увеличението на нашите заплати да бъде обвързвано с някакви държавни помощи за родители приемаме като една крайно неприятна и крайно безотговорна провокация“, каза Валентин Попов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!