мвр

МВР отнема лиценза на охранителната фирма „Делта гард“, съобщава Антикорупционният фонд в социалната мрежа „Facebook“.

През септември 2020 г.  фонда е сигнализирал МВР за изнесените в разследването „Осемте джуджета“ данни за закононарушения от страна на фирмата. При предишното ръководство на МВР през ноември 2020 г. са получили отговор, че нарушения не са констатирани.

Следва подновено искане за проверка през май 2021 г., като тогава отговорът е друг – изнесените данни за закононарушения на „Делта гард“ са основателни.

Извършват се и пет дисциплинарни проверки по сигнали на Антикорупционния фонд, включително и на неназован директор на областна дирекция на МВР.

Припомняме, че разследването на Антикорупционния фонд „Осемте джуджета“ предизвика широк обществен отзвук. То е за отнемането на асансьорния бизнес на Илия Златанов, който се е опитвал да си го върне, но не по законовия начин.

Името на фирмата беше посочено именно от Златанов в разследването „Осемте джуджета“. Там той разказа, че охранители на тази компания са го следвали постоянно и са охранявали бизнеса му.

По-късно стана ясно, че именно тази фирма не допуска никой до заводите на „Изамет“ в Дупница, които бяха освободени през август 2020 г., пишат от АКФ.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук