Каракачанов
Вицепремиерът разговаря на пейка в Градската градина /снимка: Фейсбук/

МВР започва проверка на случая с вицепремиера по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който беше сниман да стои на пейка в парка до Народния театър в София заедно със свой подчинен.

Ако бъде установено нарушение, ще бъдат наложени съответните санкции обясниха от вътрешното министерство.

В събота премиерът Бойко Борисов коментира нарушението на Каракачанов така:

„Колегата Каракачанов седнал на пейката за една минута – да го глобят, той така или иначе няма заплата.“

Вицепремиерът Каракачанов коментира снимката в социалните мрежи, на която се вижда, че стои в Градската градина в София на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов.

Каракачанов обясни, че пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната. Той не смята, че е нарушил правилата за забрана за посещение в паркове и градинки. Според вицепремиерът трябва да се намерят необходимите мерки хората да излязат навън, на въздух.

Със заповед на министъра на здравеопазването влизането в паркове и седенето на пейки се забранява. Целта е да се избегне струпването на много хора на едно място, за да не се предава заразата от коронавирус.

Освен Каракачанов, МВР са установили близо 3 000 нарушители до момента. Има образувани над 700 досъдебни производства.

В София актовете за нарушения са около 500, като повечето от половината от тях са съставени само през изминалия уикенд. Тогава по улиците и пазарите на столицата бяха забелязани много хора, а това доведе до затягане на мерките и затваряне на пазарите и тържищата.

Полицията продължава да извършва проверки в част от кварталите „Филиповци“, „Факултет“, „Христо Ботев“ и „Орландовци“. Там освен за спазване на мерките, се извършват проверки и по линия на битовата престъпност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук