Гълъб Донев
Гълъб Донев се готви да сдава.

Служебното правителство ще представи отчет за свършеното през последните 4 месеца. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношението между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди нея“, каза Донев, който се готви да сдава поста, след като ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се споразумяха.

„След първия празен мандат и очакването за изпълнен втори, предлагам следващата седмица служебният кабинет да одобри на свое извънредно заседание отчет за постигнатото през последните 4 месеца. Преди да е свършило времето ни, да представим пред хората какво свършихме. Последователни сме в прилагането на основния принцип на доброто управление, защото сме убедени, че всеки който управлява държавата, е длъжен да се отчита за стореното”, заяви Донев.

„Като правителство, което ще се отчита за втори път за последните 10 месеца, ще добавим, че не е страшно и не изисква смелост. Най-големият ни успех трудно може да се отчете в протоколно решение. Управлявахме в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие. Това изглеждаше скучно на моменти. От друга страна забавлението, което предлага играта на въртележка върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците в нея ще имат стабилен вестибуларен апарат”, допълни премиерът.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук