На снимката: министърът на туризма Николина Ангелакова

В кулоарите на парламента Валери Симеонов коментира все по-разрастващия се имотен скандал, който доведе до няколко оставки във властта и намекна, че има още членове на кабинета, като дори посочи конкретен адрес на съмнителен имот в „Овча купел“.

„142 квадратни метра за 61 хил. лв. Намерете кой е“, призова Симеонов журналистите в парламента. Според него имотът  е закупен през 2008 година, която се смята за пикова в цените, на цена по 220 евро на квадрат.

Симеонов не назова име, но след като стана ясно, че става дума за апартамент на министъра на туризма Николина Ангелкова, на нея й се наложи да даде обяснения. Тя направи коментар веднага след кацането си на „Летище София“ на връщане от Испания.

„Явно сме свидетели на поредните силни чувства на господин Симеонов към мен“ – каза министърът на туризма.

Тя обясни, че става въпрос за апартамент, закупен през 2008 г. от родителите ѝ на нейно име. Той е е в кв. „Овча купел“ – 116 квадрата, другото са гараж, мазе, общи части. 75 000 лв. е цената, която е платена на груб строеж. Средствата са изцяло от нейните родители.

„За мен е важно да си върша работата съобразно закона. Важно е това, което сме начертали като приоритети, да го следваме. Наистина е много жалко когато без да имат доказателства се правят внушения и манипулации, особено по отношение на сектор туризъм, на което сме свидетели в последните години“ – заяви министърът.

Ангелкова показа нотариалния си акт за жилището в „Овча купел“. Тя допълни, че все още не е разговаряла с министър-председателя след намесването й в „Апартаментгейт“ и изяви готовност да постъпи така, както Борисов реши.

Днес премиерът поиска всички земесени в подобни имотни казуси да се оттеглят от постовете си поне до края на проверките.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук