Румен Радев
На снимката: Румен Радев

Президентът Румен Радев ще приеме днес на „Дондуков“ 2 представители на ръководството на компаниите Gastrade и Copelouzos Group. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата ще започне в от 11:30 часа.

Радев ще се опита да договори увеличаване на количествата природен газ за България, които страната ни ще получава през Гърция чрез терминала в град Александруполис. Не е ясно в какво качество лично президентът ще води разговорите по въпрос, който би следвалото да се решава от изпълнителната власт и дори от държавната компания „Булгаргаз“.

Все пак в разговора ще участват и назначения от Радев за министър-председател Гълъб Донев, назначеният отново от Радев за министър на енергетиката Росен Христов, както и представители на ръководствата на „Булгаргаз“ и на „Булгартрансгаз“.

Никога преди в демократичната история на България президент не е водил разговори, които следва да се решават от изпълнителната власт. При предходната подобна среща – когато Радев говори със строителя на интерконектора с Гърция, с публичната част на срещата нито министър-председателят нито министрите, седящи на масата около Радев, не направиха изказвания. Вижте повече. 

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук