полиция, разследване

Издирваният вчера началник на пътната полиция в Казанлък Тодор Николов е починал от прострелване в слепоочието с огнестрелно оръжие. 44-годишният полицейски шеф бе открит в личния си лек автомобил край казанлъшкото село Бузовград.

Първоначалната версия е за самоубийство. Тя бе потвърдена от окръжния прокурор Дичо Атанасов. Вероятно Николов се е самоубил с изстрел в слепоочието. Личното му оръжие е намерено до него.

Началникът на КАТ - Казанлък Тодор Николов
Началникът на КАТ – Казанлък Тодор Николов

Районната прокуратура в Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който, по какъвто и да е начин, подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова.

В хода на досъдебното производство ще се събират доказателства по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.

В момента се извършва оглед на местопроизшествие от следовател в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура –Стара Загора, като участва и съдебен лекар. По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други действия за установяване на цялостната фактическа обстановка. На местопроизшествието са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора, и Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Николов бе обявен за издирване след сигнал, подаден от сестра му вчера. Липсвало е служебното му оръжие и личният автомобил, а трите му телефона са били изключени. Според свидетелските показания колата му е видяна за последен път на 12 декември край язовир „Копринка“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!