Колко откачен трябва да си, за да искаш да нахлуеш в най-охраняваното място на Планетата. По същество, подобно намерение граничи със самоубийство.

Да, но явно над 1,3 милиона американци не смятат така. Защо? Във Фейсбук има събитие, наречено „Щурм на „Зона 51″, не могат да спрат всички ни“, насрочено за ранните часове на 20 септември, а още един милион са се обозначили като „заинтересовани“, информира Би Би Си.

В продължение на повече от век учените изследват познатата ни вселена за признаци на извънземен живот – опит, който досега се оказа безплоден – освен ако не вярвате, че американското правителство крие извънземни в отдалечена база в Невада, известна като „Зона 51”.

Броят на хората, убедени в тази теория, нараства.

„Зона 51” е секретна военновъздушна база на САЩ в пустинята Невада, чието съществуване беше публично признато от ЦРУ през 2013 г., когато агенцията разсекрети документи, свързани с U-2 шпионски самолет.

Съоръжението, забулено в тайни го направи източник на конспиративни теории и то отдавна е част от поп културата. „Зона 51” е „герой” в телевизионния сериал „Досиетата Х” и филма „Денят на независимостта”. „.

Създателите на събитието във Facebook обясниха: „Всички ще се срещнем в туристическата атракция „Зона 51” и ще влезем координирано.

Събитието вече е породило безброй коментари, много от които се концентрират около това, как най-добре да отвлекат вниманието на охраната, за да могат другите да се промъкнат във военната база.

В поставена на страницата във Фейсбук публикация, един от организаторите на събитието, Джаксън Барнс написа:

„Здравейте американско правителство, това е шега и всъщност не възнамеряваме да осъществим този план. Просто си помислих, че ще е смешно и това ще повиши харесванията ми в Интернет.“

Военновъздушните сили очевидно не са се забавлявали от интереса към събитието във Фейсбук, публикувайки във вестник „Вашингтон пост“ следното официално съобщение:

„[Зона 51] е тренировъчна база на американските военновъздушни сили и ние бихме обезкуражили някой да се опита да влезе в района, където се обучават американски военни. Американските военновъздушни сили винаги са готови да защитят Америка и нейните ценности.“

Вероятно това е предупреждение, че военните ще стрелят по всеки, който дръзне да нахлуе в строго секретната база, пък били те и над един милион човека.

Още за зона 51 може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук