галя димитрова
на снимката: Галя Димитрова, директор на НАП

След като вчера премиерът Бойко Борисов отчете рекордно ниско ниво на нелегалната търговия с цигари и обеща в скоро време същият ефект да бъде постигнат и при горивата, днес изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова обяви, че за 2018 г. са установени 5.3 млн. лв. укрити данъци от бензиностанции. Тя обясни, че НАП проверява всяка една цистерна с гориво, която влиза в страната и която е доставена от държава-членка на ЕС. По този начин можело да се проследи нейното разпространение. По думите ѝ данъчните складове също са сред най-проверяваните в последно време.

„Осъществяваме денонощен мониторинг на входа и на изхода на абсолютно всички данъчни складове“, каза още Димитрова.

Тя уточни, че бензиностанциите са манипулирали своята отчетност и по този начин са успели да укрият над 5 млн. лв. данъци. „Направили сме над 130 акта за установени нарушения на отчитането на горива, като санкциите за тях са около 110 хил. лв. Не са отчетени продажби за 955 хил. литра горива“, обясни тя и посочи, че много и различни са лицата, които не са отчитали продажбите си.

„В момента имаме ревизия и на бензиностанциите на Веселин Марешки (бел. ред. лидер на парламентарно представената партия „Воля“). Но една част от неговите горива са свързани с получаване на отстъпки“, посочи Димитрова без да даде подробности.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук