Десислава Трифонова
На снимката: Десислава Трифонова

Народният представител Десислава Трифонова, заедно с депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС внесоха сигнал до ДАНС и МВР за подписания от правителството на Кирил Петков меморандум с Gemcorp Holdings Limited.

,,Искаме проверка за извършени закононарушения, както и дали извършените закононарушения съставляват неправомерни деяния по смисъла на Наказателния кодекс“, коментира Трифонова.

Припомняме, че Десислава Трифонова  е бивши шеф на Българската агенция за инвестиции. Тя стана печално известна с това, че за времето си начело на агенцията не успя да привлече нито една чуждестранна инвестиция и беше уволнена в първите дни на съпредседателя на ПП Кирил Петков като служебен министър на икономиката през миналата година. След това Трифонова влезе в депутатските листи на ГЕРБ и дори стана депутат от партията.

Няма как вкопчването в тема, която е безсмислена да не намирисва на реваншизъм. Дори шефът на Gemcorp потвърди, че меморандумът е прекратен, и че компанията няма абсолютно никакви претенции спрямо България.

Непрестанното връщане на темата за Gemcorp изглежда съмнително и явно цели да се отклони вниманието от промените в Изборния кодекс, които ГЕРБ хем предлагат, хем не предлагат, хем искат хартиена бюлетина, хем не искат, докато в действителност тя беше върната именно с техните гласове на правна комисия и в момента се разглежда отново по тяхно предложение в НС.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук