писател

Българският писател и журналист Илиян Кузманов оглави класацията на английското Talk Radio за най-предпочитана книга във Великобритания. Това съобщи за БТА авторът.

Той коментира, че за книгата му „Дяволът аз го познавам“ са гласували почти 10 000 човека. Зад са останали писатели като Стивън Кинг, Джон Гришам и американския  вицепрезидент Майк Пенс.

Това е втората книга на българския писател, роден в Пазарджик, и успял да влезе в  Топ 20 на Амазон с романа си „Ако срещнеш Буда, убий го!“.

Произведението е провокативен роман, следващ традициите на Гьоте, Данте и Булгаков. Той разказва чрез похватите на магическия реализъм какво означава свободата. Също така пресъздава и най-тъмните страни на тоталитарните общества.

Това е една много тъмна философска приказка, която бе и книга на месец септември в списание New York Weekly, разказа още Илиян Кузманов.

Наскоро книгата и нейният автор бяха представени от холивудския актьор Майкъл Уолф.

„Усещането е много Рок енд рол! Но удоволствието бе пълно, че над 80% от продажбите бяха в Щатите с книга на английски, в основата на която бе Будизъм и самоусъвършенстване. Както и много други неща, които се случиха около книгата. Награда, финалист в най-комерсиалния конкурс зад океана,

Най-сексапилен писател за 2021-ва,

стотици ревюта, публикации, та дори и това, че актьорът и журналист Логан Крофорд („Ирландеца“ и The Purge), печелил ЕМИ, разказваше за мен“, каза той пред actualno.com след фурора на първата книга.

Още новини за култура – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук