Явно спокойствието няма да споходи скоро Австралия. След пожарите през последните седмици много райони в страната са нападнати от отровни паяци, пише австрийското издание „ое 24”.

През последните дни силните дъждове в някои части на Австралия подпомогнаха противопожарните дейности. На места в щата Куинсланд на североизток валежите през уикенда бяха толкова силни, че наводниха пътищата и магистралите, а властите предупредиха за опасност от внезапни наводнения.

В засегнатите райони по източното крайбрежие на Австралия стотици паяци и змии изпълзяха от скривалищата си. Между тях е и Сиднейският тунело-паяжен паяк (наричан също фуниеобразен паяк, защото плете мрежите си във формата на фуния – бел.ред.). Експертите предупреждават за истинско нашествие, тъй като са налице перфектните условия за членестоногите.

Заради последните дъждове и горещите дни се наблюдава сериозно раздвижване сред фуниеобразните паяци. Те са едни от най-опасните паяци на планетата и трябва да бъдат възприемани сериозно.

Ухапването им може да бъде смъртоносно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!