НАТО подкрепа
на снимката: Слави Трифонов

Днес, в специална декларация по повод утрешния Ден на армията, от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ направиха изявление, от което стана ясно, че напълно подкрепят развитието на българската армия, нейното модернизиране, както и още по-тясното й сътрудничество със структурите на НАТО и ЕС.

Тези намерения, потвърдени от днешната декларация сазаложени като основен приоритет и в предизборната програма на формацията.

Още миналия септември Трифонов заяви, че личните му убеждения са, че пътят на България е само един и безпрекословен – НАТО и Европейски съюз. Сега вече това е официално отразено сред приоритетите в предизборната програма на партията.

В нея, в частта, отнасяща се до „Отбрана и въоръжени сили“  като приоритет е заложено следното:

„Целенасочени действия и конкретни стъпки за укрепване и използване на потенциала на националната наука и индустрия в интерес на отбраната. Подкрепа за активно участие в съвместни многонационални проекти на НАТО и ЕС за придобиване на високотехнологични способности и разгръщане на ефективни програми за офсет на двустранна основа. „

Планирано е изпълнение на съюзния ангажимент за достигане на разходите за отбрана до 2 % от БВП, постигане на Целите за способности на НАТО за страната по колективното планиране за отбрана, както и активно участие в проекти за развитие на сътрудничеството и укрепване на общата политика за отбрана ЕС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!