Обсъдих с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг руския шпионаж. Новината съобщи външният министър Екатерина Захариева на фейсбук страницата преди минути.

Тя обаче не конкретизира до какви заключения са стигнали с натовския висш служител по въпроса за шпионския скандал, в който участници са висши български държавни чиновници.

Започна вторият ден от срещата на външните министри на страните-членки на НАТО в Брюксел. Това е първата присъствена…

Публикувахте от Екатерина Захариева в Сряда, 24 март 2021 г.

 

Втори ден от срещата на НАТО в Брюксел

„Започна вторият ден от срещата на външните министри на страните-членки на НАТО в Брюксел. Това е първата присъствена среща на Алианса от повече от една година насам. Тя се провежда в Главната квартира на НАТО при стриктно спазване на противоепидемичните мерки“, написа още Захариева.

Тя подробно се отчете пред фейсбук последователите си, че:„Преди началото на заседанието разговарях с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с колегите Богдан Ауреску (Румъния), Збигнев Рау (Полша), Жан Аселборн (Люксембург), Луиджи ди Майо (Италия), Ине Сьорайде (Норвегия)“.

Като обобщение министърът призна, че колегите й са поздравили България за решителните действия по разбиването на мрежата за шпионаж в полза на Русия.

Шпионската клика бе засечена у нас след подаден сигнал от чужди разузнавания, съобщи прокурорът на републиката Гешев. Задържани баха шестима души, всички служители по високите етажи на държавната администрация. Един от тях направи самопризнания и бе освободен под домашен арест срещу парична гаранция. Другите са с постоянна мярка задържане под стража.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!