метро Линия 3

20 млн. лева даде кабинетът на Столичната община за закупуването на 10 нови метровлака. Средствата се предоставят за придобиването на новите мотриси, които ще обслъжват третата линия метрото. В парите са предвидени  иразходите за доставка и монтаж на преградни врати за метростанции от първия и втория метродиаметър.

София благодари на правителството за подкрепата

По време на заседанието на Министерския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова благодари за подкрепата, която правителството оказва на столицата. „С тези 20 милиона лева ще успеем да направим окончателното плащане за закупуването на 10 нови метровлака, които напълно осигуряват дейността на цялата трета линия на метрото“, заяви Фандъкова.

12 км с 12 станции са изградени за 4 години

Градоначалникът на столицата отбеляза, че за 4 години са изградени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото. Кметът на Столичната община акцентира, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата. Първият е строителството на метрото и закупеването на нови метровлака, вторията е довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе. Третият приоритет за София е изграждането на училища и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 милиона лева от Министерския съвет.

„Въпреки кризата, с помощта, която получихме от правителството през последната година, осигурихме промяната и развитието на София“, допълни Фандъкова, цитирана от правителствения пресцентър. Любимият на правителството кмет за пореден път бе облагодетелствана и благодари за това.

Бойко Борисов: Ще изпълним всички мечти на софиянци

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал „Младост“ до АМ „Тракия“. По негови думи веднага след това ще започне строителството в участъка между АМ „Струма“ и булевард „Цар Борис III“.

„Ще изпълним всички мечти на софиянци. Преди години в София нямаше метро, нямаше Околовръстно шосе, помните какво беше – градът колабираше“, похвали се в типичния си стил Борисов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!