Италия, Силвио Берлускони
на снимката: Лидерът на "Форца Италия" Силвио Берлускони

„Силвио Берлускони не се яви в съда, защото отново е в болниц“. Това съобщи адвокатът му Федерико Чекони пред съда в Милано по време на заседание по т. нар. Дело „Руб тер“, където се очакваше политикът се появи. Причините за хоспитализацията на Берлускони не са уточнени.

Според “Кориере дела Сера“ Берлускони е настанен за контролен преглед в болницата „Сан Рафаеле“ в Милано. Авторът на публикацията подозира, че политикът и ще остане там в понеделник, вторник и сряда.

Защитата на бившия премиер реши „да не поставя пречка“ пред процеса и затова разглеждането на делото в съдебната зала продължава.

Мароканската непълнолетна танцьорка Руби

Става дума за дело, свързано с мароканската танцьорка на екзотични танци Карима ал-Маруг, наричана Руби. Скандалното разследване по повод на обвиненията срещу Берлускони в интимни отношения с непълнолетна срещу заплащане започна още през 2010 г. Тогава Берлускони все още беше премиер. Впоследствие политикът бе напълно оправдан по това дело. По време на първия процес, на който дадоха показания девойките, посещавали вилата на Берлускони, започна ново разследване срещу италиянския премиер.

Обвинение в подкупи

Той бе уличен в подкупване на свидетели. Обвиненията се основават на подслушани телефонни разговори както на девойките, така и на хора от обкръжението на Берлускони.

По делото, получило името „Руби тер“ се разследват 23 души, включително адвокатът на Берлускони. В това число влизат редица девойки и други участници в т. нар. „елегантни вечери“ на тогавашния премиер. Политикът сам нарече развратните си забави с малолетни момичета „елегантни вечери“.  Купоните на магната премиер получиха от медиите прякора „бунга-бунга“. Разказите на платените участнички в политическите оргии на „Форца Италия“ шокираха света. Развратът на италиянския премиер според самопризнанията на платените момичета е надминал и този от дремността на Калигула, коментира италианската преса. Делото се проточи и поради това, че редица от обвиняемите трябва да дават показания по местоживеене, т.е. в различни градове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук