ТЕЛК

Лекарка, член на ТЕЛК-Търговище е привлечена като обвиняема за това, че е поискала и приела 200 лв. от пациент, съобщи прокурор Васил Ангелов, говорител на ОП Търговище. Сумата е била взета от 66-годишен пациент от Омуртаг за да бъде определен процент трайно намалена работоспособност на пациента. Лекарката е признала вината си. Повдигнато ѝ е обвинение с мярка за неотклонение „подписка“.

Днес стана ясно и че председателят на ТЕЛК в Ловеч Донка Минкова остава в ареста. Тя бе задържана на 31 януари и привлечена като обвиняема за вземане на подкуп.

Според свидетелските показания и събраните доказателства до момента, съдът посочва, че може да се направи предположение, че Минкова е извършила престъпление, за което се предвижда до 6 г. лишаване от свобода. Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Миналата седмица първоначалните резултати от мащабна акция показаха, че половината от инвалидните пенсии отиват при хора, които са социално слаби, но реално са здрави. Според директора на антимафиотите Ивайло Спиридонов схемата, действаща в Ловеч, е валидна и за други райони на страната. Този незаконен бизнес обслужва цели села и огромни махали, които на практика се издържат от пенсии и помощи, отпускани на базата на фалшиви решения за инвалидност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук