БСП

Изпълнителното бюро на БСП свиква присъствено заседание на Националния съвет на БСП на 17 април /събота/ за обсъждане на актуалната политическа обстановка в страната, анализ на изборните резултати и предстоящи решения в Народното събрание, съобщиха от червената централа.

Припомняме, че ден след парламентарните избори цялото Изпълнително бюро на партията подаде оставка, но лидерът Корнелия Нинова заяви, че няма да подаде такава. Парламентарният вот в неделя отреди на левицата третото място след ГЕРБ и партията на Слави Трифонов.

Междувременно обаче пловдивски активисти на партията в отворено писмо поискаха от Корнелия Нинова да поеме отговорност за изборните резултати и да подаде оставка като лидер на БСП.

Предстоят изключително важни въпроси, а може би и нови избори, посочи Нинова и мотивира решението си да остане начело на БСП с думите, че няма да рискува да хвърля партията в хаос в настоящия момент.

Всички срещу ГЕРБ е формулата, която отговаря на нашите предизборни намерения, а и на четиригодишното ни поведение, каза още Корнелия Нинова. Тя подчерта, че когато ГЕРБ получи мандат за съставяне на правителство, БСП ще го отхвърли.

Ние сме за анти-ГЕРБ коалиция, подчерта още Нинова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук