Илон Мъск, Белоградчик

Най-богатият човек в света Илон Мъск ще дойде в България през април, съобщи снощи министърът на туризма Илин Димитров.

“И… да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобшения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда). Поне знаем, че ще го нахранят добре.Filip Zahariev, браво! Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света“, написа Димитров.

Илин Димитров

Мъск е бил атакуван от стотици съобщения от България, след като ден преди това оприличи Белоградчишката крепост на фантастичен пейзаж от любима негова видеоигра.

Илон Мъск

Интересното обаче е, че човек, който се представя за част от екипа на Мъск, е изпратил брандирано със SpaceX писмо за потвърждение до електронната поща на местен ресторант в Белоградчик. С него се иска съдействието на ресторанта за визитата на Мъск, а не от правителството.

“Добра нощ, приятели! И незабравима! Изглежда, скоро в нашето скромно селце, ще посрещнем още важни гости! Стискайте палци! Каквото зависи от нас, за да впечатлим тези хора, ще го направим и ще дадем най-доброто от себе си, както винаги! Всичко останало е в ръцете на Община Белоградчик. Нямаме търпение да видим, способна ли е тя, да придаде на региона по-приветлив вид, за да посрещнем тези гости с високо вдигната глава, а не да се червим като домати“, написаха от екипа на ресторантът.

Има обаче и някои български проблеми: „Имаме около 5 месеца, което смятаме, не са никак малко време, за да се асфалтира поне главната улица на нашето разбито село и да се подменят едни мижави 200 метра тръба! Скоро ще ви разкажем за този проблем, с който се борим от самото ни начало, и който не веднъж е поставял под съмнение решението ни да се върнем тук, у дома в България, и да развиваме този скъп за нас регион“, пише екипът на заведението.

“Силно се надяваме и вярваме, че сега вече, Община Белоградчик има сериозна причина, да превърне родната къща на проф. Виден Табаков в модерен музей, какъвто заслужава да бъде!“, допълват от заведението.

Дали наистина Мъск ще посети Белоградчик през следващата година предстои да разберем. Но ако го направи това ще бъде огромна реклама за страната ни, имайки предвид влиянието, което най-богатият човек в света има и милионите му фенове и последователи, които следят всичко, което той казва и прави.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук