Винсент Ван Гог

Сто години след смъртта на великия художник Винсент Ван Гог ще бъде открита в северния италиански град Виченца.

Озаглавената „Ван Гог: Между пшеницата и небето“ експозиция ще продължи до 8 април 2018-та.

В нея ще се включат 124 произведения на твореца от всички периоди на кариерата му.

Музеят Kröller-Müller в Отерло, Холандия, е основният кредитор, който предоставя 113 произведения от Ван Гог в замяна на значителна и неразкрита по размер такса.

Говорител на музея заяви, че парите ще отидат в общите средства на институцията.

Други кредитори, повечето от които предоставят единични творби от Ван Гог, включват националната галерия на Шотландия в Единбург и музеят Wallraf-Richartz и фондация Corboud в Кьолн.

Изложбата се провежда на изключително място, базиликата Паладиана, проектирана от Андреа Паладио през 1546 г. за управлението на Виченца.

Тя е повредена от бомбардировките по време на Втората световна война и извършеният бърз ремонт след това води по-късно до основен проект за възстановяване, завършен преди пет години.

Изложбата на Ван Гог ще е на горното ниво, под огромен покрив.

„Ван Гог: Между пшеницата и небето“ е организирана от базираната в Тревизо Linea d’ombra, създадена от историка по изкуство Марко Голдин през 1996 г. Оттогава компанията организира поредица от изложби, които според статистиката са показали 9,889 произведения от 1072 музея. Техните изложби в Италия са привлекли над 10 милиона посетители.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук