Android

Най-новата операционна система Android O (8.0) ще бъде представена в понеделник (21 август), съобщиха от „Рамблър Нюз Сървиз“, позовавайки се на изявление от официалния сайт на компанията.

„На 21 август слънчевото затъмнение ще премине през цялата територия на САЩ за първи път от 1918 г. насам… Android О ще ви помогне да преживеете този исторически значим природен феномен, като ви предостави възможност да научите повече за затъмнението и да отброите времето преди запомнящата се дата, когато ще излезе и новата версия на Android“, казаха от компанията, собственост на „Гугъл“.

Припомняме, че „Гугъл” представи юбилейното издаване на новата операционна платформа за смартфони още през май тази година.

Тогава технологичният гигант обяви, че нововъведенията са насочени предимно към по-малкия разход на енергия, който ще се постигне чрез ограничения на приложенията, когато те са включени, но не се използват от потребителя.

Операционната система Android се появява за първи път на пазара на 5 ноември 2007 г. заедно с „Оупън хендсет алайънс“ – консорциум от хардуерни, софтуерни и телекомуникационни компании за развиването на отворени стандарти при мобилните устройства.

Днес Android работи на по-голямата част от смартфоните в почти всички страни в света, с изключение на САЩ, Канада, Австралия, Япония и се смята за безспорен световен лидер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук