Гугъл

Google инвестира над 7 милиарда долара в САЩ тази година и ще създаде 10 хиляди работни места, заяви изпълнителният директор на технологичния гигант Сундар Пичай. Той уточни, че фирмата „иска да бъде част“ от икономическото възстановяване на Америка от пандемията. Компанията ще инвестира в някои нови райони на Съединените американски щати. По план фирмата гигант ще продължи да инвестира капитали и средства в други 19 щата на САЩ, в които вече има седалища.

Десетки щати обвиняват Google в злоупотреба

Новината за инвестициите идва в подходящ момент за компанията. Google се сблъсква с натиск от десетки американски щати, които обвиняват интернет гиганта в редица грехове. Един от тях е, че злоупотребява с господството си в търсенето, за да премахне конкуренцията. Дали обвиненията са повод за планираните крупни инвестиции на територията на САЩ иманно в този момент, изпълнителният директор Пичай отказва да коментира. Той уточнява, че по.важен в този момент е инвестиционният елемент на комханията, който със своите 10 милиарда щатски долара сериозно ще съживи икономиката в съответните щати, в които фирмата е планирала разширяването на дейността си.

 Гигантът ще похарчи 1 млрд. за родна Калифорния

Google ще похарчи 1 милиард долара в родния си щат Калифорния. Извън района на залива Сан Франсиско Google заяви, че ще добави хиляди работни места. По план компанията ще се разшири в Атланта, Вашингтон, Чикаго и Ню Йорк. Как ще бъдат разпределени средствата по щати обаче не става ясно от речта на изпълнителния директор на гиганта. Останалите 6 милиарда щатски добара отиват за посочените щати, лаконичен е Пичай.

Расова справедливост

„Това ще помогне за осигуряването на повече работни места. Инвестиции са планирани за различни общности. Разбира се ще спазим и предварително обявените ни ангажименти за расова справедливост“, каза Пичай. По негови думи покриването на параметрите за расова справедливост са основна цел на търговският гигант.

50% скок на печалбата за 3 месеца

Компанията майка на Google Alphabet отчете миналия месец 50-процентен скок на печалбата. Данните са за тримесечие и възлизат до 15,2 милиарда долара. За никого не е тайна, че бизнесът с дигитални реклами на компанията майка е лидер в бранша и процъфтява.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук