Английските играчи коленичат по време на предварителния кръг на футболния мач от група D на ЕВРО 2020 от Англия и Шотландия в Лондон, Великобритания, 18 юни 2021

Английските привърженици, пътуващи до Италия за да наблюдават четвъртфиналния сблъсък с Украйна на Евро 2020, бяха предупредени, че няма да бъдат допуснати на стадион „Олимпико“.

„Трите лъва“ достигнаха последните осем в турнира, след като надвиха Германия с 2:0 във вторник на „Уембли“, където се изиграха всичките им мачове в надпреварата до момента. Въпреки това, Англия ще трябва да се адаптира без феновете си в събота, когато се изправи срещу Украйна заради коронавирусните рестрикции в Италия.

В изявление на италианското посолство в Лондон в четвъртък се казва, че поради настоящите коронавирусни рестрикции в страната „всеки, който е бил в Обединеното Кралство в предишните 14 дни, без значение от тяхната националност или статут на пребиваване няма да бъде допуснат в стадиона, дори и да има билет“.

Италия е в „червения списък“ на Великобритания за пътуващи, като пристигащите от страната на Ботуша в момента трябва да се изолират за пет дни. „Само тези, които могат да докажат, че са пристигнали в Италия поне преди шест дни, са се карантинирали за пет дни и са си направили тест за коронавирус след периода на изолация, който е отрицателен, ще бъдат допуснати на „Олимпико“. Изключенията от карантината в Италия по законови причини няма да доведат до позволение за влизане в стадиона. Например, пътуващите, които преминават през Италия за по-малко от 36 часа или посещават страната за кратко поради работа, не трябва да се карантинират, но няма да бъдат допуснати на стадиона“, продължава съобщението.

Всеки, който е открит и не се изолира, ще бъде наказан. Феновете, базирани във Великобритания, не трябва следователно да пътуват до Италия, за да посетят мача в събота на „Олимпико“ в Рим“, завършва изявлението. Последното предупреждение идва, след като ФА заяви в сряда, че „няма да продава билети чрез Тръста на пътуващите привърженици за този мач“ поради ограниченията в пътуванията между Великобритания и Италия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!