Продължават антиправителствените протести. И тази вечер под надслов „Да защитим демокрацията“ десетки се събраха  пред сградата на Министерския съвет. Начело на протеста отново са от „Отровното трио“ – Бабикян, Минеков и Хаджигенов.

Исканията не са променени- оставка на правителството и на главния прокурор. Вече е блокирано и движението в района.

Малко след 19 часа по сградата на Министерския съвет полетяха зелени топчета с боя за пейнтбол.

След 20.30 часа протестиращите отново тръгнаха на шествие. Протестиращите се насочиха към представителството на Европейската комисия у нас на ул. „Г. С. Раковски“.

 

 

След това шествието се насочи отново към Орлов мост, който беше блокиран за поредна вечер. Отново основните възгласи бяха „Оставка“ и „Мутри вън“.

Протести се провеждат и в други градове на страната.

„Отровното трио“ се закани, че утре ще е денят Х за управлението.

За утре е насрочен общонационален протест пред сградата на Министерския съвет от 10 часа. Очакват се в него да се включат хора от цялата страна. Организаторите поканиха  и синдикатите и браншовите организации, но за момента от синдикатите отказват да се включат в протестите.

Призивът е протестиращите да се подготвят за дълъг ден пред сградата на правителството. За целта могат да носят чадъри, палатки и друго, каквото им е необходимо, за да направят своеобразен „летен лагер“ в „Триъгълника на властта“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!