Александър Ваклин, Иванчева
на снимката: Бившяит кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова

Част от записките в тефтерчето на отстранената кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, не са писани от нея, съобщава Mediapool, като се позовава на съдебната графологична експертиза. Тефтерчето на Иванчева се превърна в доказателство, след като прокуратурата заяви, че в него бившата кметица е смятала колко подкуп да поиска от строителния предприемач Александър Ваклин. Според обвинението, изчисленията се правели на базата на застроената площ. Спорни са именно тези записки, а резултатите от експертизата може да превърнат тефтерчето в негодно доказателство.

Не е ясно чий е чуждият почерк. Това се дължи на факта, че от вещото лице се е искало да каже дали в тефтера на Иванчева има само нейни записки. За да се установи дали е почеркът е на конкретен човек, трябва да се предостави образец за сравнение, уточнява медията.

Експертизата е последното доказателство преди финалния етап на шумно рекламираното корупционно дело и трябва да бъде представена в съда утре.

Делото срещу Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров е към края си пред първата инстанция. Тримата бяха арестувани миналия април. Според прокуратурата Иванчева и Петрова са поискали подкуп от Ваклин, а Дюлгеров е бил посредник при предаването му.

Иванчева и Петрова бяха задържани над 8 месеца, а в момента са под домашен арест. Двете откриха множество разминавания в СРС-тата, представени пред съда. Разликите са между записа и сваленото хартия доказателство, което се представя пред съда. Най-фрапиращото разминаване бе при реплика на Петрова, която казва „Не искам децата да ходят в центъра“. На хартия тази фраза бе свалена като „Не искам 10%“. Разминаване имаше и при банкнотите от подкупа. Наскоро съдът установи, че номерата на част от представените като доказателства пари са различни от описаните в протокола.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук