коронавирус, втора вълна
СЗО очаква край на пандемията до 2 години /Снимка: PA Wire/

Най-малко 400 работници в месокомбинат в Северен Рейн – Вестфалия са се заразили с коронавирус, съобщава местната радиостанция „Гютерслох”, позовавайки се на информация от правителствени източници.

От проведените 500 теста 400 са били положителни. Очакват се резултатите от още 500 теста.

През последните седмици, на фона на облекчените ограничителни мерки и намаляването на темповете на ръст на заболели от COVID-19, в няколко предприятия за преработка на месо беше регистрирано заразяване с коронавирус. Във връзка с това миналата седмица германското правителство одобри концепция за затягане на контрола в предприятията от месодобивната и месопреработвателната промишленост.

Германия няма да бъде неподготвена в случай на нова вълна от зараза, заявиха от кабинета. В случай, че настъпи втора вълна на пандемията страната може да осигури допълнителни ресурси за подкрепа на икономиката, каза министърът на финансите Олаф Шолц.

„Всички мерки, които се вземат за борба срещу коронавируса, дават увереност, че Германия може да се справи с евентуална втора вълна на заболяването“, добави той.

Германското правителство гласува днес проект за допълнителен бюджет, предвиждащ ползването на федерални заеми през тази година в размер на 218,5 милиарда евро.

Както съобщава РИА „Новости“, в Германия действат различни механизми за подкрепа на икономиката. През март беше приет пакет на обща сума около 1,1 трилиона евро преки плащания и кредити и държавни гаранции по кредити. Програмата беше допълнена през април с мерки за разширяване на подкрепата за непълна заетост, които позволяват да бъдат запазени работните места в условията на намалено производство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук