Хрониките на Нарния

„Нетфликс“ обяви в сряда, че планира да създаде нов сериал и филмови проекти базирани на поредицата от книги на К.С. Луис „Хрониките на Нарния“, съобщи „Холивуд рипортър“.

Стрийминг платформата ще създаде съдържание на базата на франчайза на седемте на книги на Луис, включително и най-известна му книга от 1950 г. „Лъвът, вещицата и дрешникът“.

„Невероятно е да знаеш, че хора от цял свят чакат, за да видят още повече от Нарния, и че напредъка в технологиите за създаване и разпространението правят възможно за нас да съживим приключенията в Нарния в цял свят“, каза Дъглас Грешам, доведеният син на писателя. „Нетфликс изглежда като най-добрият посредник, с който да постигнем тази цел и аз нямам търпение да работя с тях“, каза още той.

Според договора между „Нетфликс“ и „К. С. Луис компания“, стрийминг платформата ще развие класическите истории от вселената на Нарния в няколко отделни проекти. Всички сериали и филми ще са продуцирани от „Нетфликс“ и Марк Гордън от „Ертънтейтмент уан“. Грешам и Винсент Сиебер ще бъдат изпълнителни продуценти за сериалите и продуценти за филмите.

„Обичаната история на „Хрониките на Нарния“ резонира с генерации от читатели по целия свят“, заяви Тед Сарандос, ръководител на съдържанието на „Нетфликс“. „Семейства са се влюбвали в герои като Аслан и целия свят на Нарния.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук