Премиерът Борисов и зам.-министър Нанков /източник: архив/

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е с положителна проба за COVID-19, съобщи самият той във „Фейсбук“ профила си.

„Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за Ковид 19. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам“, написа Нанков.

Той уточни, че се тествал не заради проявени симптоми, а превантивно. Нанков посочва още, че от началото на пандемията е давал проби редовно заради големия брой хора, с които работата го среща всеки ден.

„Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!“, призова още заместник-регионалният министър.

Премиерът с отрицателен тест

Засега премиерът Борисов, който е контактен с Нанков, е добре и с отрицателен тест.

„Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ“.

Това заяви министър-председателят.

„Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам“, написа премиерът в социалната мрежа Фейсбук.

„Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни“, добави още Борисов.

Министър-председателят проведе днес среща със зам.-държавния секретаар на САЩ по икономическия растеж, енергетиката и околната среда Кийт Крак.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!