Трифонов, Симеонов
Колаж: Валери Симеонов и Слави Трифонов

Върховният касационен съд окончателно отсъди в полза на Слави Трифонов по делото, което Валери Симеонов заведе срещу ТВ водещия заради журналистическо разследване отпреди две години. Симеонов ще плати на Трифонов разноските по делото.

Съдът е постановил решението си вчера, съобщиха от екипа на лидера на „Има такъв народ“.

Делото между двамата е заради направеното журналистическо разследване, излъчено в „Шоуто на Слави“ на 19.04.2017 г.. Валери Симеонов твърдеше, че е невярно, че в притежавания от него мотел „Козият рог“ се настаняват български военнослужещи и техният престой се плаща от българската държава, което, предвид държавния пост, заеман от Валери Симеонов, представлява явен конфликт на интереси.

В решението на съда обаче се казва, че „е установено, че собственик на мотел „Козият рог“ е „Скат ООД“ и че “ в посочения период са настанявани военнослужещи Сухопътни войски – 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично осигуряване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180″.

Установено е и от Търговския регистър, че Валери Симеонов притежава 90% от „Скат ООД“.

Затова ВКС постановява, че „изложените факти от Слави Трифонов са истински, проверени в хода на изготвяне на репортажа и доказани в хода на съдебното производство.“ Съдът осъжда Валери Симеонов да заплати на Слави Трифонов всички разноски по делото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук