Нина Добрев

Нина Добрев, чието рождено име е Николина Константинова Добрева, е родена в София, България, на 9 януари 1989г.

Българо-канадската актриса започва кариерата си през 2006г., когато е избрана за ролята на Миа Джонс в „Деграси – Следващото поколение” (Degrassi: The Next Generation).

Популярността си тя придобива след участието в „Дневниците на вампира”, където тя играе Катрин и Елена. Добрев участва и в много други телевизионни и филмови продукции.

Ето няколко неща, които може би не знаете за Нина Добрев.

№1 Живяла е в три държави.

Нина Добрев е живяла в три различни държави. Макар че е родена в София, тя и семейството й се местят в Торонто, Канада, когато Нина е само на 2 години. В началото на своята кариера, Добрев осъзнава, че трябва да се премести в САЩ, за да успее да пробие.

Нина Добрев
на снимката: Нина Добрев

№2 Семейството на Добрев няма нищо общо с шоубизнеса

За разлика от много актриси, Нина Добрев не идва от семейство от шоубизнеса. Никой от семейството й не е работил в развлекателната индустрия. Бащата на Нина – Константин е компютърен специалист, а майка й Михаела е художничка. Нина има и по-голям брат – Александър, който също не работи в шоубизнеса.

№3 Обича да пътува

Нина Добрев обича да пътува, когато има време. Европа е сред предпочитаните й дестинации. Но не отказва и пътешествия до по-екзотични места.

№4 Обича да прави бижута

Актрисата винаги се е интересувала от модата и винаги изглежда перфектно. За никого не е тайна, че тя притежава стотици обувки. Но Нина Добрев обича сама да си прави бижутата. В бъдеще тя планира да започне своя бижутерска линия.

№5 Не е завършила колеж

Добрев учи в социология в университет в Торонто, но решава да напусне и да преследва актьорската си кариера.

№6 Добрев е излизала с двама колеги

Нина е излизала с първият си колега от филмовата индустрия – Даниел Кларк от филма „Деграси – Следващото поколение” (Degrassi: The Next Generation). Излизала е и с Иън Съмърхолдър между 2010 и 2013г.

Нина Добрев, Иън Самърхолдър. Дневниците на вампира

№7 Знае няколко езика

Нина Добрев знае перфектно няколко езика – български, английски и френски.

№8 Добрев била художествена гимнастичка

Когато била дете, Нина се занимавала активно с художествена гимнастика. Дори е участвала в отбора на Канада на Световно първенство през 2005г.

№9 Помогнала за построяването на училище в Кения

През 2001г. Нина Добрев пътувала до Кения с няколко колеги в подкрепа на неправителствена организация. Групата помогнала за построяването на училище. И до днес Нина подпомага каузата.

№10 Богатството й се оценява на 10 милиона долара

Нина Добрев разполага с 10 милиона долара. Приходите й са както от филми и сериали, така и от позиране за някои списания.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук