нинова ваксините
на снимката: Корнелия Нинова

Бъдещето на партията ще се реши на 12 септември. Важното за БСП е, че въпреки съпротивата срещу пряк избор на председател в последните 4 години, такъв ще има. Това заяви пред бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В последните години от всеки член прекият избор беше оспорван. В събота пряк избор ще има. Да, променихме датите – 12 септември ще е датата, добави Нинова. Две различни мнения имаше докато аз съм председател по въпроса за това как БСП да влезе във властта, как да управлява и с кого. Едната тенденция е да бъдем опозиция и да търсим алтернатива на модела на управление. И аз принадлежа към тази идея. Другата линия беше да се търси начин за общо управление, отбеляза лидерът на БСП.

БСП не е пред фалит и всеки който се интересува може да се запознае с официалните документи. 2019 партията завършва с 300 000 лева текущи задължения, които до момента почти сме ги издължили, подчерта Нинова.

Бизнесът и гражданите безлихвени кредити не са получили. ГЕРБ се провалиха. Няма чуваемост, ние предложихме възможни категорични неща в социалната и икономическата сфера, отхвърлиха ги. Не може в такава криза да си оставиш народа без грижа. Тук след три месеца хората още не са получили тази подкрепа, поясни Нинова. Няма социална политика, няма достъпно здравеопазване за всеки. Образованието не е качествено, добави още Нинова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук