Корнелия Нинова БСП бюджета
На снимката: Корнелия Нинова

„Между нас и мандатоносителя няма разминавания. Чакаме одобрението от другите евентуални коалиционни партньори и ще свикаме националния си съвет.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след първия председателски съвет на 47-ото НС.

Все още БСП не разполага с окончателния текст заради другите формации. Припомняме, че вчера лидерът на БСП излезе с оста позиция във Фейсбук, че с нея не са обсъждани постове.

Към споразумението има част за законодателна програма със срокове, а там имало пропуски, където от левицата направили забележки за социалната сфера. Например плащанията за първо, второ и трето дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца – тези предложения не са били записани през кой закон да бъдат прокарани и в какъв срок, обясни Нинова.

Тя отказа да коментира дали ще влезе в изпълнителната власт като вицепремиер, каквато информация се тиражира в медиите в последните дни.

В коалиционното споразумение няма разпределение на парламентарните комисии на квотен принцип. За нас най-важен е въпросът да има бюджет за 2022 г. Както и да се организира работата на парламента, както и да започне работата на комисиите, задължително трябва да намерим парламентарната форма да спрем от 1 януари увеличението на цената на тока за битовите потребители.

Според нея парламентът трябва спешно да се заеме с две решения. Първото е от януари да не се увеличава токът на домакинствата, а второто – училища, детски градини, читалища, библиотеки да се върнат на регулирания пазар на ток, за да могат да оцелеят.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!