Нинова
На снимката: Корнелия Нинова, лидерът на БСП

„На Бойко Борисов няма да му е лесно, ако двете с Мая Маниолова атакуваме София. Основната ни цел е промяна на модела на управление на общините“,  това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Нинова каза, че тя ще обяви личната си позиция за кандидатурата на Манолова за столичен кмет на 11 септември, когато градската партийна организация ще вземе решение дали да я подкрепи.

„Харесвам работата ѝ. Харесвам я като човек. Като депутат в групата беше неуморна“, посочи Нинова.

Тя уточни, че Националният съвет на БСП ще утвърди на 15 септември предложения от градската организация, като изтъкна, че номинации имат още Калоян Паргов, Борислав Борисов, Христо Проданов и Георги Свиленски.

Лидерът на левицата заяви още, че никога не е имало конфликт между нея и Манолова, само веднъж  разменили различни мненя публично и това било по темата за Истанбулската конвенция.

Според Нинова премиерът Бойко Борисов се държи както по време на предизборната кампания на президента Румен Радев, чиято кандидатура беше издигната от БСП. И тогава първо казал, че левицата няма кандидат и се крият зад друг, както го каза и сега за Манолова, критикувайки социалистите, че не издигат свой кандидат.

„Защо смятам, че има такова поведение у нашия политически опонент? Господин Борисов е много добре информиран какво става в ГЕРБ, какво става при нас. При тях има вътрешни проблеми – махат едни кметове, слагат други, паралелни кандидатури, разделение в структури и т.н. Ние това сме го преживявали, той има информация за това, вероятно има тревога“, посочи тя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!