Корнелия Нинова, опозицията
На снимката: лидерът на БСП Корнелия Нинова

Днес в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира оставките в кабинета „Борисов 3“. Тя подчерта, че и след тях „всичко продължава по старому“, а резултатът от действията на премиера днес ще бъде единствено агония.

„Това е имитация на промяна. Сменят се министри, но мафиотският модел на управление остава. Правителството не чу гласа на хората, които протестират. Те искат оставката на Бойко Борисов, а той спасява себе си, вземайки оставки на министри. При това с доста объркани мотиви. Само преди дни, по неговите думи, поиска оставката на министрите Горанов, Маринов и Караниколов за това, че са свързани с ДПС. Днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите в комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерство на икономиката. Николина Ангелкова е освободена без мотиви или поне не чухме такива. Очевидно това е сделката с Валери Симеонов НФСБ да остане в коалицията и да не напуска“, категорична е Нинова.

Според нея единствената цел на днешното решение на Борисов е „оцеляване на всяка цена, без оглед на последиците за държавата и народа“. Нинова припомни, че позицията на левицата остава непроменена – оставка на премиера и целия му кабинет и предсрочни парламентарни избори, като увери, че партията е готова за тях.

На въпрос как от БСП ще съчетаят кампанията за избор на партиен лидер с тази за предсрочни избори, ако до такива се стигне, Нинова отговори:

„Много лесно. Кандидатите за лидер на партията би трябвало в тази кампания да изложат платформата си за това как биха я извели до победа и какво предлагат за развитието на България. Двете неща могат да съвпаднат и да си бъдат взаимно полезни.“

От опозицията смятат още, че оставките няма да спрат протестиращите хора в София и други градове на страната, като отново призова техните симпатизанти да ги подкрепят.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!